Gombos prehral vo štvrťfinále na challengeri v Trnave s Reisterom

20.09.2013 Trnava

Trnava 20. septembra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel vo štvrťfinále dvojhry na antukovom challengeri ARIMEX Trophy 2013 v Trnave (dotácia 42.500 eur). Štvrtému nasadenému Nemcovi Julianovi Reisterovi podľahol za 1:38 h v dvoch setoch 5:7 a 2:6. Slovensko tak prišlo aj o posledné želiezko v singli.

"Začiatok zápasu bol vyrovnaný, obaja sme si držali servis. Z jednej aj druhej strany bolo veľa brejkbalov, šancí, ale ostali nevyužité. Na konci setu mi zobral servis pre moje zbytočné chyby. Potom som sa vrátil do zápasu, brejkol som ho, bolo 5:5. Celý zápas spočíval v tom, že som robil chyby. Súper mi ani neublížil, iba dobre podával. Vo výmenách bol celkom solídny, nerobil chyby a vracal mi loptičky,“ uviedol Gombos pre oficiálnu stránku turnaja atptrnava.com.

Po Trnave má rodák z Galanty týždeň pauzu a potom sa chystá na turnaj v belgickom Monse. “Vyskúšam si kvalifikáciu na challenger, na 125-tisícku. Potom ma čaká Francúzsko a Bratislava. Možno skúsim aj kvalifikáciu ATP turnaja vo Viedni,“ objasnil ďalší program 223. hráč sveta podľa rebríčka ATP.

Reister nastúpi v sobotňajšom semifinále proti Francúzovi Stephanovi Robertovi. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Slovinec Aljaž Bedene a Rumun Adrian Ungur, ktorý vo štvrťfinále vyradil najvyššie nasadeného obhajcu titulu Rusa Andreja Kuznecova v dvoch setoch 7:6 (5) a 6:1.


dvojhra - štvrťfinále:
Julian Reister (4-Nem.) - Norbert GOMBOS (SR) 7:5, 6:2, Aljaž Bedene (3-Slov.) - Kristijan Mesaroš (Chor.) 4:6, 6:4, 6:4, Stephane Robert (7-Fr.) - Jan Hájek (2-ČR) 6:7 (4), 6:3, 4:0 - skreč, Adrian Ungur (5-Rum.) - Andrej Kuznecov (1-Rus.) 7:6 (5), 6:1
 

Vyberte región